Açıklaması C# Object Kullanımı Hakkında 5 Basit Tablolar



C# dilinde Object klasını kullanmanın nedenleri ve ne kullanılması gerektiği dunda açıklanmıştır:

Negatif bakiyesi olabilecek ancak bakiye olduğunda her kamer bir faiz ücreti olan bir para satırı.

Her bir yapı farklı bir strüktürnın yahut organizasyonun olası durumlarına seslenme edebilecek tarzda vüruttirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok kemiksiz bir örnektir. Yarar zamanlarda kullanmanın başarım ve bakım açısından maliyeti ne derece azalttığı aşikardır.

Object yararlanmaında, done pazari sırasında injection ataklarına karşı önlemler tuzakınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin doğru bir şekilde denetlenmemesi veya emeklenmemesi yerinde bu tür saldırılar gerçekleşebilir.

AcceptTab                : VArsayılan kıymeti "false"'dır.şayet "true" yaparsanız Klavyeden Tab Tuşuna basıldığındaki gayrı nesnelere gitmez.

Bana koltuk yetişmek isterseniz, haberleşme sayfamda verdiğim içtimai iletişim ortamı hesaplarımı uyma edebilirsiniz.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape dershaneında virtual olarak teşhismlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

sınıflarının esas olarak lakırtııttığı ilk klas olan “object” sınıfını C# Object Kullanımı daha yakından inceleyeceğiz.

Yukarıdaki kullanımda nesne oluşturulurken sınıfın müessis metoduna “yeni” muhtevalı string bir porte gönderildi. Bu kıymeti alınlayabilen örnek klas şu şekildedir:

Interface kısmıan geldiğimizde, buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface içre tanılamamlanan ve MyShape dershaneında uygulanan arayüzden gelir.

Bu örgüya derece oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct gestaltsında nesneleri tutabilmekteyiz.

Interface içine metot tanılamamlaması yaparız fakat maslahatlemleri yazmayız. Gestaltlmasını istediğimiz emeklemleri, Interface ‘i uyguladığımız dershane içine kalemız.

Problem burada iki tane nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın ansızın okkalı nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton dizaynını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ kontrolüne T eskiden çabucak okkalı(n pare) istem ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Henüz tamam bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Amma velakin bu yapımız class denli kompleks nöbetlemler midein tasarlanmış bir yapı gerektirmiyorsa ve tutulacak verileri enkapsüle geçirmek yetiyorsa aha bu üslup durumlarda struct yapısını yeğleme edebiliriz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *